top of page

Heading 1

Mi vár itt rád? 

Why Us

Örömmel értesítelek benneteket, hogy a Gézengúz Élménysuli és Fejlesztő Központ szervezésében 2023 szeptemberétől folytatjuk a csoportos foglalkozások szervezését!

Egyéni odafigyelés

Játékos környezet

Sok-sok izgalmas játék és élményalapú tanulás

Életkor szerinti foglalkozások

Szakmailag felkészült, tapasztalt pedagógusok

SZOMBATONKÉNT ÚJRA!

„És tudom, mint a kisgyerek,
csak az boldog, ki játszhat.
Én sok játékot ismerek,
hisz a valóság elpereg
és megmarad a látszat.”

                        (József Attila)

How It Works

Induló foglalkozásaink: 

Barangolás Magyarországon - Komplex játékos foglalkozás
(5-8 éves korosztály)

A komplex játékos foglalkozások során kiemelt figyelmet szentelünk mindazon funkcióterületek fejlesztésére, melyek a majdani könnyed és hatékony tanuláshoz illetve az örömteli társas kapcsolatok kialakításához szükségesek.

Hogy ne csak a szívünkben éljen Magyarország! Ismerjük meg jobban a kultúránkat, szokásainkat, játsszunk, mondókázzunk, tanuljunk együtt!

Iskola előkészítő foglalkozás (5 éves kortól)

Sok mókával, rengeteg játékkal és kihívással megerősítjük, szakszerűen megalapozzuk a gyerekek olyan fontos képességeit, amelyeknek nemcsak az iskolában, de az egész életben hasznát veszik majd! Itt nem csak feladatlapok várnak a gyerekekre!

Az alábbi területeket tréningezzük: mozgás, testséma, észlelés, figyelem, koncentráció, emlékezet, sorrendiség, finommotorika, szem-kéz koordináció, szókincs, kommunikáció, tájékozódás térben-síkban-időben, gondolkodás.

 

Minden foglalkozásba beépítünk okosító tornát, amely mozgásterápiás alapokra épül!  

Névtelen terv (2).png

„Csinnadratta” – multiszenzoros - és közösségfejlesztő foglalkozások
(6 éves kortól)

Csoportos foglalkozás az alsós korosztálynak, kommunikáció, társas kapcsolatok, verbalitás-nonverbalitás, együttműködés, ön- és társismeret, tanuláshoz való hozzáállás, figyelem, fegyelem fejlesztése.

Névtelen terv (2).png

„Játszva tanulunk, tanulva játszunk”
(6 éves kortól)

Szeretnéd ha gyermeked folyékonyan beszélné a magyar nyelvet? Ha szívesen olvasna és írna magyarul? Jobban megismerné a kultúránkat?

Differenciált olvasás- és írástanítás preventív szemlélettel!

child-865116_1920.jpg

„Csak a dob, meg a ritmus”- RGM csoport
( 7 éves kortól)

IMG_20210117_210356.jpg
Névtelen terv.png

Az RGM alappillére a zene, a dallam, a ritmus, lüktető, magával sodró hatása.

Miért fontos a ritmus?

Életünk alapja a ritmus. Meghatározza a napjainkat, életünket. Ritmusa van a járásnak, a légzésnek a beszédnek és az alvásnak is. A ritmus testünk mozgásainak időbeliségét jeleníti meg.

Mozgással jár az írás és az olvasás is, tehát ritmusa van, ha jól akarjuk csinálni, akkor ritmusra van szükségünk.

A ritmus olyan lendítő, előre vivő erő, ami a teljesítményt is serkenti, így az önbizalmat is nagymértékben erősíti.

Az RGM alapgondolata, hogy a saját végtagjaink mozgásával keltett hangok (testdobolás) a doboláshoz hasonló élvezetes és motiváló aktív zenei élményt adnak, miközben az érzékszervekben (látás, hallás, tapintás stb) keletkező ingerek észlelése, feldolgozása, a mozdulatok tervezése, összerendezése és kivitelezése, szinkronizálása az idegrendszer kiegyensúlyozott működését támogatja, fejleszti a figyelmet és memóriát.

A ritmusok mindenhol velünk vannak! A játékos gyakorlatok során nem csak új zenéket ismerhetnek meg a gyerekekek, de megtapasztalhatják az együttműködés örömét, amely ösztönzi a kommunikációt és a bizalmat. 

Észpörgető -Logikus gondolkodást fejlesztő foglalkozás (6-10 éves korosztály)

Komplex játékos foglalkozás, ahol a játék van a középpontban. A gyerek észre sem veszi, hogy megmozgatjuk az agyában a fogaskerekeket! Ezt a foglalkozást azonkan ajánljuk, akik motiváltak a logikai kihívásokra. 

Pompodáré - Komplex játékos foglalkozás
(3-6 éves korosztály)

A komplex játékos foglalkozások során kiemelt figyelmet szentelünk mindazon funkcióterületek fejlesztésére, melyek a majdani könnyed és hatékony tanuláshoz illetve az örömteli társas kapcsolatok kialakításához szükségesek.

 

A foglalkozások során a kisgyermekek sokoldalú mozgástapasztalatot szereznek (mozgásterápiás eszközök felhasználásával), amelynek során mozgáskoordinációjuk javul, a nagy- és finommozgásuk fejlődik.

A vizuális alkotó tevékenységek során fejlődik a kézügyesség, a fantázia, a gondolkodás.

A mesék, a mondókák, a versek hallgatása, megtanulása során bővül a gyermekek szókincse, a mesehallgatás "varázslatos" ideje alatt olyan élményeket élnek át, amelyek segítik személyiségük fejlődését. 

Órarend2023-24.png

Helyszín:

Contact:

Paládi Edit
Nagy Anett

gezenguzbe@gmail.com

new testimonials.png

"Nagyon szépen köszönjük a sok kedvességet, segítséget,türelmet, profi hozzáállást és szakértelmet, amivel szombatonként fogadtátok a gyerekeket!"


Waversesteenweg 1741,
1160 Oudergem/ GC Den Dam

Contact

Szakértelem

Élménypedagógia

Dramatikus módszerek

Feltétel nélküli elfogadás

Valódi értékek

Rólunk mondták:

Itt a helyed!

Legyen élmény a tanulás!

bottom of page