top of page

"A tanulás öröm is lehet!"

(Kulcsár Mihályné)

 

Carl Henry Delacato neurológus dolgozta ki a terápiát, ezt fejlesztette tovább Kulcsár Mihályné. A fejlesztésbe bekerültek új területek: a térérzékelés, az egyensúlyérzék, a finommozgások fejlesztésének gyakorlatsorai.

 

A terápia elméleti alapja, hogy a mozgásfejlődés szoros kapcsolatban áll az idegrendszer érésével. A kidolgozott kezelés lehetővé teszi a gyermek számára, hogy a mozgás szintjén újra éljék életük egy korábbi szakaszát. Így az érésben elmaradt területek lehetőséget kapnak a hiányosságok pótlására. 

 

A részletes anamnézist követően elvégezzük a teljes, komplex vizsgálatot, ami 150-180 percet vesz igénybe. A vizsgálat eredményei alapján összeállítjuk a fejlesztő programot, amit aztán betanítunk a szülőnek. A gyakorlatsort minden nap végig kell csinálni otthon. Három-négy hetenként kell visszajönni kontrollra, ahol megnézzük, hogy a gyerek meg tudta-e tanulni a gyakorlatokat, megbeszéljük milyen változások történtek. Ha teljesítette az adott feladatokat, tovább lépünk a következő szintre. 

 

A mozgásterápiáról bővebben:

 

http://tanulasinehezsegek.hu/cikk/45

 

bottom of page